Historik

Klubbens Historia
Nerikes Allehanda Fredagen den 23 mars 1973

Fritidsfiskare i Laxå har bildat egen klubb

Laxås föreningsflora har den närmaste tiden att vänta ett livskraftigt tillskott. På onsdagskvällen togs det första steget mot en sportfiskeklubb vid ett möte i Bergfästet. Intresset visade sig vara mycket stort för en sammanslutning av bygdens fritidsfiskare. Trots svår TV-konkurrens (Europacupen i fotboll) infann sig 44 personer till träffen. Innan man skildes för kvällen, var en interimstyrelse vald och 35 man anmälde sig som medlemmar i den nya klubben.

Örebro distriktet av Fritidsfiskarnas Riksförund stod som inbjudare till träffen. Man hade i första hand vänt sig till direktanslutna medlemmar, ett 90-tal i regionen Laxå-Röfors-Finnerödja-Vretstorp. Hälften mötte alltså upp och det övervägande flertalet blir medlemmar i föreningen från starten. Distriktordföranden Helge Blomkvist var helt nöjd med resultatet.

Fritidsfiskarnas intressen främjas bäst med lokala organisationer, vilka i sin tur stöttas av distriktet, säger Helge Blomkvist.

Interimstyrelse

Ordförande i interimstyrelsen Bernt Lundqvist, Laxå och till sin hjälp i inledningsarbetet fick han Klas Bergström, Lars-Göran Andersson och Leif Prestberg, Laxå, samt Nils Tunströmer, Röfors. Dessa har nu att förbereda bildandet av den nya föreningen.

De fiskeintresserade bjöds en intressant och trevlig med flera givande inslag. Helge Blomkvist informerade om förbundets och distriktets arbete och organisation. Distriktets sekreterare och tävlingsledare, Gert Östlund, berättade om klubbverksamheten och tävlingskommiténs arbete i distriktet.

Bo Lundberg, som är ordförande i distriktets ungdomsråd, talade om ungdom och fiske, ungdomsläger och kursverksamhet, Börje Frid distriktets ansvarige för dess lager och förråd, om sin gren av fritidsfiskarnas distriktsorganisation.

Frågetävling

I programmet ingick även en film, som handlade om fiskesafari i Östafrika. Mötesdeltagarna deltog också i en tävling, 20 frågor om fiske, med en rad priser som belöning till de duktigaste. Tre man lyckades uppnå 18 poäng i frågetävlingen och efter lottning gick första priset till Hans Larsson, kunde föra med sig hem spö i 65-kronorsklassen. Lars-Göran Andersson och Bernt Lundqvist som hade samma poängtal, fick även de värdefulla priser. Sammanlagt tio man hämtade hem nyttigheter från prisbordet som minne av en lyckad kväll i fritidsfiskets tecken.

Källa: Olle Lagerquist NA 1973

 

Bilden ovan är hämtad ifrån jubileumsfoldern, SFK Vattnan 10 år (1983)